Following multiple reports of sexual assaults at concerts taking place, the Swedish community has come together to organize a women-only music festival, Statement Festival. The idea was first conceived by Swedish comedian Emma Knyckare back in July following the cancellation of Sweden’s biggest music festival, Bråvalla.


Earlier today, The Local reported that the festival had hit its Kickstarter fund target of 500,000 Swedish Krona (roughly $61,457) several days before funding was set to wrap up. Per Kickstarter guidelines, contributors will also receive various rewards based on their contributions ranging from T-shirts to bracelets and even stand-up comedy lessons.

Heyyyy we made IT! We are the worlds greatest!!! Kickstarten har nått sitt mål och vi har vår drömplats klar!!!!! Tusen miljarder grovhångel till alla som bidragit på olika sätt till @statementfestival . Vart å när kommer inom kort. Kampanjen går inte ut förrän söndag morgon så alla bidrag mottages tacksamt. Tex finns fortfarande @stinawollter tavla och kurs med @karinadelskold att kamma hem i utbyte mot casch. Om det är något jag lärt mig dom senare månaderna så är det att det är lätt att va kaxig. Utan en projektgrupp på 22 grymma personer ingenting. Utan er som backar ingenting. Kommer dock fortsätta vara kaxig. Nu jävlar kör vi, men aldrig ensamma. För det behövs människors kraft, (och pengar. ) nu skriver vi historia? Huuuu—facking—-raaaa!!!!! Med vänlig hälsning, Skelögd

A post shared by Här Är Jag (@knyckare) on

Knyckare states that the festival currently is targeting a 2-day run in the summer of 2018 with an all-female lineup and crew. You can learn more about Statement Festival here.

 

H/T: The Local